Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

From: Tim Mattox (timattox_at_[hidden])
Date: 2007-09-23 11:07:22


Hello David,
The development trunk (towards 1.3) is not binary compatible with
the 1.2 branch of Open MPI. Actually, AFAIK, no two versions of
Open MPI are guaranteed to be binary compatible.

You would need to compile and make your component from within
a 1.2 source tree. To be safe, you should use an svn check out that
matches the version you want to use, so in your case:
   svn co https://svn.open-mpi.org/svn/ompi/tags/v1.2-series/v1.2.3
and then go from there. There is a chance things will work from the
current 1.2 svn HEAD, but we do not test our code changes for
binary compatibility between versions.

On 9/23/07, David Erukhimovich <daviderukh_at_[hidden]> wrote:
> Hello,
> I created a new component by modifying round_robin (on rmaps) a bit. I
> compiled it using autogen. configure and make in the development (1.3)
> version and it works fine.
> Now I tried to copy the the new library I made (.so and .la files) to the
> lib folder of a stable release (1.2.3).
> the release sees the new component but it doesn't work. the output when I
> run the following is:
>
> $ mpirun --mca rmaps mos_round_robin --mca rmaps_base_verbose 1 hostname
> [mos204:04929] Scheduling policy: unspec
> [mos204:04929] orte:base:open: querying component mos_round_robin
> [mos204:04929] orte:base:open: component mos_round_robin does NOT want to
> be considered for selection
> [mos204:04929] orte:rmaps:base:map: no components available!
> [mos204:04929] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file
> base/rmaps_base_map_job.c at line 201
> [mos204:04929] *** Process received signal ***
> [mos204:04929] Signal: Segmentation fault (11)
> [mos204:04929] Signal code: Address not mapped (1)
> [mos204:04929] Failing at address: 0xf7f1eb
> [mos204:04929] [ 0] [0xffffe440]
> [mos204:04929] [ 1] /lib/i686/cmov/libc.so.6(vasprintf+0xbc) [0xb7d8eb6c]
> [mos204:04929] [ 2]
> /cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/libopen-pal.so.0 [0xb7f18572]
> [mos204:04929] [ 3]
> /cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/libopen-pal.so.0(opal_output+0x1e)
> [0xb7f18a5e]
> [mos204:04929] [ 4]
> /cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/libopen-rte.so.0(orte_rmaps_base_map_job+0x5f6)
> [0xb7f870b6]
> [mos204:04929] [ 5]
> /cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/openmpi/mca_rmgr_urm.so
> [0xb7c7c368]
> [mos204:04929] [ 6] mpirun(orterun+0x3d9) [0x804a1e9]
> [mos204:04929] [ 7] mpirun(main+0x22) [0x8049e06]
> [mos204:04929] [ 8] /lib/i686/cmov/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0)
> [0xb7d44050]
> [mos204:04929] [ 9] mpirun [0x8049d81]
> [mos204:04929] *** End of error message ***
> Segmentation fault
>
>
> So... what am I doing wrong and how can I fix it?
>
> Thank you
> --David
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>

-- 
Tim Mattox, Ph.D. - http://homepage.mac.com/tmattox/
 tmattox_at_[hidden] || timattox_at_[hidden]
    I'm a bright... http://www.the-brights.net/