Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

From: David Erukhimovich (daviderukh_at_[hidden])
Date: 2007-09-23 07:14:56


Hello,
I created a new component by modifying round_robin (on rmaps) a bit. I
compiled it using autogen. configure and make in the development (1.3)
version and it works fine.
Now I tried to copy the the new library I made (.so and .la files) to the
lib folder of a stable release (1.2.3).
the release sees the new component but it doesn't work. the output when I
run the following is:

  $ mpirun --mca rmaps mos_round_robin --mca rmaps_base_verbose 1 hostname
[mos204:04929] Scheduling policy: unspec
[mos204:04929] orte:base:open: querying component mos_round_robin
[mos204:04929] orte:base:open: component mos_round_robin does NOT want to
be considered for selection
[mos204:04929] orte:rmaps:base:map: no components available!
[mos204:04929] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file
base/rmaps_base_map_job.c at line 201
[mos204:04929] *** Process received signal ***
[mos204:04929] Signal: Segmentation fault (11)
[mos204:04929] Signal code: Address not mapped (1)
[mos204:04929] Failing at address: 0xf7f1eb
[mos204:04929] [ 0] [0xffffe440]
[mos204:04929] [ 1] /lib/i686/cmov/libc.so.6(vasprintf+0xbc) [0xb7d8eb6c]
[mos204:04929] [ 2]
/cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/libopen-pal.so.0 [0xb7f18572]
[mos204:04929] [ 3]
/cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/libopen-pal.so.0(opal_output+0x1e)
[0xb7f18a5e]
[mos204:04929] [ 4]
/cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/libopen-rte.so.0(orte_rmaps_base_map_job+0x5f6)
[0xb7f870b6]
[mos204:04929] [ 5]
/cs/mosna/daviderukh/openmpi-install2/lib/openmpi/mca_rmgr_urm.so
[0xb7c7c368]
[mos204:04929] [ 6] mpirun(orterun+0x3d9) [0x804a1e9]
[mos204:04929] [ 7] mpirun(main+0x22) [0x8049e06]
[mos204:04929] [ 8] /lib/i686/cmov/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0)
[0xb7d44050]
[mos204:04929] [ 9] mpirun [0x8049d81]
[mos204:04929] *** End of error message ***
Segmentation fault

So... what am I doing wrong and how can I fix it?

Thank you
--David