Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

From: Tim Prins (tprins_at_[hidden])
Date: 2007-06-11 10:13:52


I had similar problems on the trunk, which was fixed by Brian with r14877.

Perhaps 1.2 needs something similar?

Tim

On Monday 11 June 2007 10:08:15 am Jeff Squyres wrote:
> Per the teleconf last week, I have started to revamp the Cisco MTT
> infrastructure to do simplistic thread testing. Specifically, I'm
> building the OMPI trunk and v1.2 branches with "--with-threads --
> enable-mpi-threads".
>
> I haven't switched this into my production MTT setup yet, but in the
> first trial runs, I'm noticing a segv in the test/threads/
> opal_condition program.
>
> It seems that in the thr1 test on the v1.2 branch, when it calls
> opal_progress() underneath the condition variable wait, at some point
> in there current_base is getting to be NULL. Hence, the following
> segv's because the passed in value of "base" is NULL (event.c):
>
> int
> opal_event_base_loop(struct event_base *base, int flags)
> {
> const struct opal_eventop *evsel = base->evsel;
> ...
>
> Here's the full call stack:
>
> #0 0x0000002a955a020e in opal_event_base_loop (base=0x0, flags=5)
> at event.c:520
> #1 0x0000002a955a01f9 in opal_event_loop (flags=5) at event.c:514
> #2 0x0000002a95599111 in opal_progress () at runtime/opal_progress.c:
> 259
> #3 0x00000000004012c8 in opal_condition_wait (c=0x5025a0, m=0x502600)
> at ../../opal/threads/condition.h:81
> #4 0x0000000000401146 in thr1_run (obj=0x503110) at opal_condition.c:46
> #5 0x00000036e290610a in start_thread () from /lib64/tls/
> libpthread.so.0
> #6 0x00000036e1ec68c3 in clone () from /lib64/tls/libc.so.6
> #7 0x0000000000000000 in ?? ()
>
> This test seems to work fine on the trunk (at least, it didn't segv
> in my small number of trail runs).
>
> Is this a known problem in the 1.2 branch? Should I skip the thread
> testing on the 1.2 branch and concentrate on the trunk?