Open MPI logo

Open MPI Development Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Development mailing list

From: Anglade Pierre-Matthieu (anglade_at_[hidden])
Date: 2006-11-28 08:14:43


Hi,
The patch works. No suprprise. Thanks very much. Yet it seems that my
unusual machine setup keeps making troubles.
Now it's ptestsome_f.c which gives the following error:
 gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../../../../../ompi/mpi/f77/profile
-I../../../../opal/include -I../../../../orte/include
-I../../../../ompi/include -I../../../../ompi/include -DOMPI_PROFILE_LAYER=1
-DOMPI_COMPILING_F77_WRAPPERS=1 -I../../../../.. -I../../../..
-I../../../../../opal/include -I../../../../../orte/include
-I../../../../../ompi/include -O3 -DNDEBUG -fno-strict-aliasing -pthread -MT
ptestsome_f.lo -MD -MP -MF .deps/ptestsome_f.Tpo -c ptestsome_f.c -fPIC
-DPIC -o .libs/ptestsome_f.o
ptestsome_f.c: In function 'mpi_testsome_f':
ptestsome_f.c:98: error: invalid lvalue in decrement
ptestsome_f.c:105: error: invalid lvalue in increment
make[4]: *** [ptestsome_f.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/anglade/mpi/openmpi-1.1.2
/build2/ompi/mpi/f77/profile'

I guess that you don't need again the different logs (but I can obviously
send them if required).
I'll be grateful if you could again send me a patch for this one.

Best regards,

PMA
On 11/28/06, Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]> wrote:
>
> Many thanks for the bug report!
>
> These are typos in the code path for where the size of a C integer is
> not the same as the size for a Fortran INTEGER. I have fixed the
> problems on our development head; they will be included in the next
> release of Open MPI.
>
> For the moment, the attached patch should fix the problem for you.
>
>
>
>
>
> On Nov 28, 2006, at 4:23 AM, Anglade Pierre-Matthieu wrote:
>
> > Hi all,
> >
> > Trying to compile open-mpi 1.1.2 I've encounter the error message
> > used as a title. Please find attached a tar.file cointaining:
> > -the configure output and log
> > -the make output
> >
> > I've try to correct the error and indeed changing line 98-99 in
> > pfile_read_at_f.c
> > from
> > 98 if (MPI_SUCCESS == OMPI_FINT_2_INT(*ierr) &&&
> > 99 MPI_STATUS_IGNORE != c_status) {
> > to
> > 98 if (MPI_SUCCESS == OMPI_FINT_2_INT(*ierr) &&
> > 99 MPI_STATUS_IGNORE != c_status) {
> > allow continuing the compilation up to the next file containing
> > precisely the same 'structure'. So I'm wondering what went wrong
> > with my build. Can someone help me with that ?
> >
> > Thanks in advance.
> >
> > --
> > Pierre-Matthieu Anglade
> > <build-problem.tar.bz2>
> > _______________________________________________
> > devel mailing list
> > devel_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>
>
> --
> Jeff Squyres
> Server Virtualization Business Unit
> Cisco Systems
>
>
>
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/devel
>
>
>

-- 
Pierre-Matthieu Anglade